Je Nervus Vagus in Balans door Aanraaktherapie

In ons lichaam bevindt zich een verborgen schat: de Nervus Vagus. Deze onmisbare zenuw fungeert als de brug tussen onze hersenen en diverse organen in ons lichaam. De Nervus Vagus, ofwel 'de zwervende zenuw', speelt een cruciale rol in de communicatie tussen ons lichaam en brein.

Lees meer »

Aanraaktherapie en de Polyvagaaltheorie

De polyvagaaltheorie, ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, ย legt uit dat ons autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor automatische lichaamsfuncties zoals hartslag en ademhaling, drie verschillende toestanden kent:

Lees meer »

Aanraaktherapie: massage als medicijn bij depressie

Bij depressie wordt vaak gedacht aan emotionele symptomen zoals somberheid, angst en verdriet. Depressie is echter ook een lichamelijke aandoening. Een doeltreffende behandeling van depressie moet daarom ook aandacht besteden aan de fysieke symptomen ervan. Onderzoek heeft aangetoond dat massagetherapie zowel de lichamelijke als mentale symptomen van depressie aanzienlijk kan verlichten.

Lees meer »

Traumaverwerking door aanraking

In ons leven komen we vaak obstakels tegen die ons welzijn en geluk beรฏnvloeden. Deze hindernissen kunnen diep geworteld zijn in onze ervaringen, met name traumatische gebeurtenissen. Trauma's, of het nu gaat om een schokkende gebeurtenis of langdurige stress, kunnen zich vastzetten in ons lichaam en een blijvende impact hebben op ons leven.

Lees meer »