Rost Therapy - Effectieve pijnverlichting bij bekkenpijn

Zoek je naar een doeltreffende en bewezen methode om bekkenpijn te verlichten? Rost Therapy is een bewezen behandelmethode die zich richt op het verlichten van bekkenpijn, zowel tijdens de zwangerschap als daarna. Deze methode is ontwikkeld door Cecile Rost, een vooraanstaande orthopedisch manueel therapeut en fysiotherapeut, met wie ik jarenlang in mijn loopbaan als fysiotherapeut nauw heb samengewerkt om talloze vrouwen te helpen bij het beheersen van bekkenpijn.

Een korte uitleg...

Tijdens de zwangerschap ondergaan de ligamenten die het bekken bij elkaar houden natuurlijke veranderingen. Als deze ligamenten te zwaar worden belast, kan dit leiden tot langdurige pijn rond de bekkengewrichten, soms zelfs jarenlang. Deze aandoening, bekend als 'bekkenpijn' of 'bekkeninstabiliteit', kan het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden.

Een effectieve methode

Cecile Rost heeft een doeltreffende behandelmethode ontwikkeld met een opmerkelijk hoog succespercentage. Uit een grote follow-up studie (Rost et al. 2006) blijkt dat 98% van de 430 behandelde vrouwen tijdens de zwangerschap aanzienlijke verbetering ervoer na toepassing van de Rost Therapy-methode. De effecten van Rost Therapy zijn indrukwekkend en duurzaam, zoals zowel wetenschappelijk onderzoek als de praktijk aantonen. De methode omvat een huiswerkprogramma met oefeningen die gericht zijn op het herstellen van evenwicht in spierpatronen en gewrichtsbewegingen. Daarnaast worden adviezen gegeven over houding en beweging in het dagelijks leven. Wat deze methode zo aantrekkelijk maakt, is dat de adviezen eenvoudig in te passen zijn in het dagelijks leven. Hierdoor zijn vrouwen gemotiveerd om de behandeling te volgen, omdat ze snel verlichting van pijn ervaren en hun normale leven zonder beperkingen willen hervatten. 

Met deze actieve aanpak krijgen vrouwen de controle over hun symptomen en functie terug. Binnen enkele weken of maanden kunnen de meeste vrouwen met langdurige bekkenpijnklachten weer normaal functioneren, hun werk hervatten en sporten, afhankelijk van de fase van de zwangerschap of het bevallingsverlof. Slechts een zeer klein percentage van de patiënten heeft aanvullende behandeling elders nodig. Dit maakt Rost Therapy een waardevolle en effectieve methode om zwangere vrouwen en moeders te helpen bij het genieten van een pijnvrije zwangerschap en postpartumperiode.

 

Een compleet pakket

Bij praktijk Make Sense bied ik een compleet pakket aan voor de zwangere vrouw, waarin mijn expertise op het gebied van bekkenpijn volgens de methode Rost Therapy uitgebreid aan bod komt. Daarnaast omvat het pakket meerdere ontspannende zwangerschapsmassage, wat de zwangere vrouw helpt om met een kalm zenuwstelsel de zwangerschap door te komen. Informatie over dit complete pakket vind je hier. Het is ook mogelijk om een losse afspraak met mij te maken, gericht op lichamelijk onderzoek en de behandeling van bekkenklachten. Hiervoor rekening ik de kosten van een behandeling van een specifieke klacht (behandeling van 30 minuten á € 39,95).