Over Paula

The Basics.

Ik ben introvert, gevoelig en ondernemend van karakter. Mijn intuïtie is mijn kompas, en wanneer ik een doel voor ogen heb, ga ik er vol overgave voor. Een avond met een klein gezelschap, onbezorgd dansen, betoverende muziek, een kaarslichtdiner, en verdwalen in de bladzijden van een goed boek maken me blij. De zon, de zee en de natuur geven me energie, en sporten is een essentieel deel van mijn leven.

Van Fysiopraktijk tot Vintagewinkel

In de jaren dat ik na mijn studie werkte als fysiotherapeut haalde ik het meeste plezier uit het een-op-een contact met de verschillende mensen die ik in mijn praktijk ontmoette. Daarnaast ontdekte ik mijn passie voor het ondernemerschap. Wat vond ik het fantastisch om mijn eigen praktijk 'MoVeS' te vormen en zelf kleur te geven aan mijn werk. Toch nam ik na negen jaar afscheid van MoVeS om een nieuwe droom na te jagen. Gedreven door een hart voor duurzaamheid en verbinding besloot ik een nieuw avontuur aan te gaan. Samen met vrienden openden we kringloopwinkel & ontmoetingsplek De Doorsluizer in het Stadshart van Maassluis. Wegens succes breidden we anderhalf jaar later uit met een tweede, luxere variant, vintagewinkel 'Faveur'.

 

Co-auteur 'Daar praat je toch niet over'

Ondertussen schreef ik in mijn vrije uurtjes, samen met mijn schoonzus Anna Korpershoek, het boek 'Daar praat je toch niet over', dat sinds november 2021 in de winkels en online verkrijgbaar is, uitgegeven door Royal Jongbloed. We hebben dit autobiografische boek geschreven vanuit een diepgeworteld verlangen om het zwijgen rondom mentale worstelingen en opgedane trauma's te doorbreken. We geloven in de kracht van delen als een weg naar heling. Ons boek omvat onze persoonlijke, kwetsbare levensverhalen over de strijd tegen angst, depressie, de impact van seksueel misbruik en andere met schaamte beladen onderwerpen.


Het doorgronden en uiten van mijn levensverhaal is een essentieel onderdeel geweest van mijn herstelproces. Het schrijven onthulde duidelijk dat bepaalde traumatische herinneringen nog steeds veel spanning veroorzaakten. Met de begeleiding van een psycholoog ging ik op zoek naar de belangrijkste triggers. Dit proces heeft me geholpen beter te luisteren naar mijn lichaam, stil te staan bij mijn gevoelens, mijn behoeften te erkennen en mijn grenzen te ontdekken. Dit heeft geleid tot waar ik nu sta en heeft mijn verlangen gevormd om ook voor anderen van betekenis te kunnen zijn op het gebied van persoonlijk herstel.

Aanraking volgens de zweedse methode Tactiel Stimulering

In 2022 heb ik de opleiding 'Tactiel Stimulering' bij School of Touch gevolgd, waar ik de kunst heb geleerd van een complete lichaamsbehandeling volgens deze wetenschappelijk onderbouwde methode. Het is een behandelmethode waarbij het hele lichaam wordt behandeld met vloeiende, elkaar overlappende bewegingen en zachte aanrakingen op de huid. Als ontvanger van deze massage krijgt je lichaam een boost van het hormoon oxytocine, waardoor je je geliefd, gezien en ontspannen voelt. Tactiel Stimulering vergroot ook je lichaamsbewustzijn, waardoor je dichter bij jezelf komt, meer in contact bent met je gevoelens en je grenzen beter leert kennen.

Mijn missie - It Does Make Sense

‘Om je beter te voelen, dien je beter te voelen.’  Gedurende mijn eigen periode van herstel was dit één van de kernprincipes die ik heb geleerd. Met praktijk Make Sense wil ik jou ook helpen om de signalen van je lichaam niet te negeren, maar ze juist te ervaren. Zo kun je ontdekken welke boodschap schuilgaat achter jouw gespannen schouder, stijve nek, zeurende lage rugpijn, gebalde vuisten, hoge ademhaling, terugkerende hoofdpijnklachten, de knoop in je maag of het gevoel van een dichtgeknepen keel.

Ontdek het zelf door je te laten (aan)raken.