Mijn 'standaard behandeling' voor totale ontspanning 

Ik houd van eenvoud, voor zowel jou als voor mij. In dit leven is er al genoeg keuzestress. Daarom bied ik bij Make Sense graag een vast en vertrouwd concept aan. Een concept waarvan ik overtuigd ben dat het je de ultieme ontspanning biedt, je helpt te aarden en je dichter bij je gevoel brengt. Mijn 'standaard' massagebehandeling duurt ruim een uur (€80,-) en omvat een volledige lichaamsmassage met warme olie.

Tijdens deze behandeling wordt er niet gesproken, zodat je volledig kunt ontspannen. Ik houd voortdurend contact met je lichaam, waarbij ik zachte, vloeiende, rustgevende en langzame massagebewegingen gebruik. Deze vloeiende grepen vormen een ritmisch geheel zonder abrupte overgangen. Ik begin de massage van de voorkant van je lichaam, inclusief je benen, voeten, buik, borst, armen, handen, hals, gezicht en hoofdhuid. Vervolgens richt ik me op de achterkant van je lichaam, met aandacht voor je nek, schouders, rug en benen. Aan het einde van de massagebehandeling wikkel ik je in warme, zachte handdoeken en geef ik je enkele kostbare minuten om in alle rust bij jezelf te zijn. Tijdens deze momenten haal ik een verfrissend glas water voor je, zodat je de ontspanning nog even kunt koesteren. De behandelruimte is warm en comfortabel, en ongemasseerde delen van je lichaam blijven bedekt onder fluweelzachte, schone handdoeken. 

Maar waarom kiezen voor een zachte massage? Is een stevige massage niet veel effectiever?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij eenvoudig: het hangt af van het doel van de massage. Als je specifieke spieren of triggerpoints wilt ontspannen, kan een stevigere massage wellicht effectiever zijn. Maar als je doel is om te leren voelen, je oxytocine-niveau te verhogen, te ontspannen, of angst- en depressieklachten te verminderen, dan kan een zachte massage juist beter bij jou passen. Het verschil zit in hoe je lichaam reageert. Een stevige massage houdt je lichaam actief en alert, terwijl een zachte massage gericht is op het activeren van het hormoon oxytocine, ook wel bekend als het "knuffelhormoon". Oxytocine bevordert rust, herstel en een gevoel van verbondenheid. Bij Make Sense ligt de focus van de ontspanningsmassage volledig op het stimuleren van dit hormoon, om zo de ultieme ontspanning en welzijn te bereiken.

Wie gun jij deze ontspannende behandeling? Geef een massagebon cadeau: