Zakelijke tarieven

Massage Tijdsduur Prijs (excl. BTW) Prijs (incl. BTW)
Ontspanningmassage van het gehele lichaam (volledige behandeling Tactiel Stimulering) 75 minuten (incl. omkleedtijd) € 79,95 € 96,74
Extra lange behandeling Tactiel Stimulering met extra aandacht voor de rug, nek en schouders. 90 minuten (incl. omkleedtijd) € 95,- € 114,95
Behandeling specifieke klacht 30 minuten € 39,95 € 48,34
* Betaling geschiedt na de behandeling, via een betaalverzoek. Je ontvangt een BTW-factuur per mail.

Wanneer als zakelijke kosten rekenen?

Er zijn verschillende situaties waarbij de diensten bij praktijk Make Sense als zakelijke kosten kunnen worden beschouwd (en waarom er BTW bovenop wordt toegepast).

  • Zakelijke kosten voor welzijn van werknemers: In sommige gevallen kan een werkgever massagediensten aanbieden als onderdeel van het welzijnsprogramma voor werknemers. Het doel hiervan is om de gezondheid en productiviteit van werknemers te verbeteren, stress te verminderen en een positieve werkomgeving te bevorderen. Dergelijke kosten kunnen worden beschouwd als zakelijke uitgaven, omdat ze direct verband houden met het functioneren van de organisatie.
  • Preventieve zorg: Als de massagedienst wordt verstrekt met het oog op preventieve gezondheidszorg, kan dit als zakelijke kosten worden aangemerkt. Preventieve maatregelen die de algehele gezondheid van werknemers bevorderen, kunnen gunstig zijn voor het bedrijf en kunnen dus als zakelijke uitgaven worden behandeld.
  • Arbeidsgerelateerde klachten: Als de massagedienst wordt aangeboden om arbeidsgerelateerde klachten zoals rugpijn of stress te behandelen, kan dit worden gezien als een investering in de productiviteit van werknemers en daarmee als zakelijke kosten.

Als je hierover twijfelt, kan het verstandig zijn om advies in te winnen bij je belastingadviseur of accountant om te bepalen of dergelijke kosten als zakelijke uitgaven kunnen worden beschouwd in jouw specifieke situatie.